BEGELEIDING CURSUSSEN EN GROEPSLESSEN

Er is steeds meer vraag naar Personal Training en om dit op een professionele manier te kunnen doen is Sonja in het voorjaar van 2013 gestart met Join My Workouts. JMW geeft 1 op 1 trainingen, small group- en bootcamptrainingen. Ook zijn er inmiddels twee Obese-cursussen de revue gepasseerd, tijdens deze cursussen geeft Sonja de cursisten Personal Trainingen. Voor het project “Achtkarspelen Fit” mocht Sonja de in- en outdoortrainingen verzorgen voor de jeugd waarbij er tevens aandacht werd besteed aan educatie met betrekking tot sportblessures, respect, doelstellingen en leefstijl.  

PROJECT  “ACHTKARSPELEN FIT” 

Logo Achtkarspelen fit“Achtkarspelen Fit” is een project om te weinig actieve burgers te verleiden meer te gaan bewegen en op deze manier een actieve leefstijl te bevorderen. Dit moet uiteindelijk leiden tot het terugdringen van bewegingsarmoede en andere gezondheidsproblemen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en depressie bij de te weinig actieve burger. Het verminderen van overgewicht is een belangrijk speerpunt. Het project wordt mede gerealiseerd dankzij een bijdrage van het Rijk. In het kader van dit project zijn er gedurende 14 weken In- en Outdoor Trainingen gegeven aan jongeren in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar. Op een educatieve en sportieve wijze werden de jongeren gemotiveerd om meer te gaan bewegen. We hebben de laatste training samen afgesloten met een grote Ren Je Rot Quiz waarbij er veel sport- en spelvragen werden gesteld maar ook voedingsvragen kwamen aan bod. Aansluitend kregen de kinderen een Fun2Bfit Certificaat.  Op een gezonde wijze hebben we deze laatste bijeenkomst afgesloten door samen te smullen van de verantwoorde en originele traktaties die de kinderen hadden meegenomen.

_MG_7883FEESTELIJKE AFSLUITING OBESE – CURSUSDe eerste obese-cursus hebben we succesvol en feestelijk afgesloten. Alle deelnemers werden voorzien van make-up door de visagiste ter voorbereiding op de fotoshoot. Het is geweldig om te zien wat de cursisten hebben gepresteerd de afgelopen weken! Gedurende 10 weken werden de deelnemers in groepsverband en individueel intensief begeleid naar een beter en gezonder gewicht. Veel tips en voedingsadviezen kregen de deelnemers van Julia en gedurende deze periode werd er 4 maal optimaal getraind samen met Personal Trainer Sonja. De trainingen werden aangepast op de specifieke doelen en mogelijkheden van de cursisten. De trainingen werden veelal ervaren als een nieuwe uitdaging, leuk en soms ook moeilijk en zwaar. Tijdens deze PT-sessies werd er eveneens een basis gelegd voor sportmomenten waarop je geen Personal Trainer tot je beschikking hebt. Samen hebben we een schema doorgenomen waarmee getraind kon worden naast de persoonlijke begeleiding van de PT’er.

Inmiddels is ook de tweede obese-cursus  een succes gebleken en wederom met een feestelijke avond afgesloten. De afgelopen tijd heeft Sonja nauw samengewerkt met Julia. De voedingsadviezen van Julia in combinatie met de Personal Training sessies van Sonja hebben bij veel klanten tot verrassende resultaten geleid. Samen kijken ze terug op een succesvolle samenwerking.

13-008 060

 

CLUB CYCLE

Op invalbasis is Sonja werkzaam als Club Cycle instructeur. Tijdens deze lessen verbranden we met zijn allen veel calorieën en proberen we door de teamspirit alles uit ons zelf te halen. De gevarieerde Club Cycle lessen zijn te volgen voor zowel beginners als gevorderden.